Een paar kilo te zwaar? Start met sporten! Tegenwoordig hoeft niemand meer overgewicht te hebben met het grote aanbod fitnessapparatuur en goedkope sportscholen. Een beetje op je eten letten en de kilo’s vliegen er af!

Maar wat is de basis van afvallen nu eigenlijk precies? Heel eenvoudig; het creëren van een calorietekort. Meer output dan input zogezegd. Het vet wat je over de jaren hebt vergaard is niets anders dan opgeslagen calorieën, klaar om gebruikt te worden.

Het probleem is dat we tegenwoordig een stuk minder actief zijn dan vroeger. Het opslaan van vet als ‘reserve’ is een lichaamsfunctie die stamt uit de tijd dat we kilometers per dag liepen als jager/verzamelaar. Tegenwoordig schuifel je zo naar de supermarkt voor wat lekkers.

Anyway, die opgeslagen calorieën kan je eenvoudig aanspreken door ervoor te zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat eruit gaan. Om de ‘output’ te vergroten is een loopband bijvoorbeeld ideaal. Een looptrainer is één van de beste fitnessapparaten die je kan vinden voor het verbranden van calorieën. Sterker nog, wanneer je flink doorloopt is het zelfs het meest effectieve en efficiënte apparaat wat je kan vinden!

Online zijn er behoorlijk wat webwinkels te vinden waar je voordelig een loopbandje op de kop kan tikken. Fitnessapparaat.nl is een goed voorbeeld waar je prima producten koopt en wordt voorzien van een goede service. Zeker aan te raden!