Wat betreft merken is er een enorm breed aanbod voor loopbanden. Maar welk merk moet je kopen? Je wilt natuurlijk niet de boot in gaan en een merk kopen wat ondermaats is en beslist niet aan jouw hoge standaarden voldoet. Even kort op een rijtje mijn mening over de verschillende fitness merken die worden aangeboden en of je een loopband zou moeten kopen van het specifieke merk.

Life Fitness

Dit is één van de betere merken die er te vinden is. Life Fitness is een Amerikaans bedrijf en levert topkwaliteit apparaten. Vrijwel alle apparaten zijn robuust en kwalitatief hoogwaardig te noemen. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan; Life Fitness. Echter, dit komt wel tot uiting in alle aspecten van de loopband. Van het in elkaar zetten, tot verpakking tot het daadwerkelijke trainen.

Tunturi

Een prima basis fitness merk. Persoonlijk zou ik een eerste looptrainer kopen van het merk Tunturi. Waarom? Goede kwaliteit! Onderdelen die gebruikt worden zijn top notch. De afwerking van de apparaten is dan weer wat minder. Veel plastic kapjes, en het in elkaar zetten is niet zo soepel als bij bijvoorbeeld life fitness. De prijs maakt echter veel goed. Wat betreft prijs/kwaliteit verhouding zit Tunturi echt spot-on.

Kettler

Een Duits budget merk met inmiddels een behoorlijk breed productportfolio. Tuinmeubelen, fitnessapparatuur, tafeltennis tafels… Afijn, de fitnessapparaten zijn voordelig geprijsd wat zeker afdoet aan de kwaliteit van de apparatuur. Er heeft een verbeteringsslag plaatsgevonden in de afgelopen jaren maar ik ben nog steeds geen groot fan.

Dit zijn zo ongeveer de drie bekendste merken, en mijn mening over deze merken. Voldoende geld op je spaarrekening? Ga voor een Life Fitness loopband. Ga je voor een goede prijs/kwaliteit verhouding? Kies voor Tunturi. Ben je gebonden aan een budget.. kies dan niet voor Kettler. Spaar door, en koop een tunturi fitnessapparaat.